Jag är normal. Det är alla andra som är konstiga.

Skärmavbild 2013-11-13 kl. 23.05.24

Jag följer jättemånga bloggar, sajter, facebooksidor/grupper, twitterkonton, instagram och allt vad det nu är som handlar om omställning, ekologisk mat, matfusk, energi, hållbarhet och ja.. ni fattar. Jag känner väldigt ofta att det här är ju så himla VIKTIGT och så är det ändå mest bara folk som är miljönördar som läser, debatterar, och kan saker om det här. Varför det?? ALLA borde ju engagera sig, eller nej, det borde vara obligatorisk utbildning. För alla. Inte bara de redan invigda. 

Ibland orkar jag inte läsa mer, men det har ju också att göra med en slags medielogik där det mesta består av dåliga nyheter. Då blir jag så trött och ledsen och orkar inte göra någonting till slut. Visst, klart att man bli arg, och det kan ju leda till att man startar någon slags uppror eller förändring. I rena ilskan, liksom. Men ändå. Ofta blir jag bara trött och ledsen som sagt.

Min vän och tidigare kollega Mats har gjort nåt så himla bra, startat en sida på facebook som ger en ekoutmaning varje dag till alla följare. Super! Kolla in den här: Ekoutmaningen

Det som jag blev gladast över var det han har skrivit som beskrivning på denna sida. Nämligen ”Borde inte ekologiskt vara normen”? Och allt det andra onormalt. Precis! Det är SÅ jag känner hela tiden. Jag känner mig ofta så konstig och annorlunda som tänker så mycket på de här sakerna och jag märker ju att många andra inte gör det, men det här ju det här som borde vara normalt om vi vill rädda den här planeten.

Sen är det ju så klart en massa andra saker som man kan ta upp som förklaring till varför det fortfarande inte är  hållbar utveckling som är norm och allt det andra avvikande (och oaccepterat). Eller för den delen att väldigt många politiska partier, företag och privatpersoner missbrukar ordet ”hållbar utveckling” när det inte alls är någon sådan det handlar om. Men det behöver vi inte gå in på nu. Det kan VISST vara normalt att allt är ekologiskt. Och väldigt många andra bra saker också, normer förändras ju över tid som tur är. Nu tycker jag det är dags för en rejäl förändring.

Sov gott!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s