Giftfri deo och lite tankar om att ändra inlärda beteenden

tumblr_lv4933LKUS1qfirxp

Det är intressant tycker jag att ändra sina vanor. För ett tag sen skrev jag ju om att jag hade bytt till ekologisk tandkräm, eller ja eko är den ju men framför allt giftfri. Helt sjukt vad mycket kemikalier man stoppar i munnen helt i onödan. 

Hur har det gått då? Jo, man vänjer sig snabbt vid en ny sorts tandkräm tycker jag! Smaken var ju frisk och god och konsistensen väldigt lik vanlig giftig tandkräm. Men. Jag vet inte om det var för att det inte är fluor i den sorten jag testade, men det liksom kändes som att jag höll på att få hål i tänderna. Jag har absolut inga belägg för det här, men jag tror egentligen inte att det är så. Jag blev bara orolig helt enkelt! Så nu har jag skaffat en ny sorts giftfri tandkräm, men MED fluor. Då känner jag mig lugn. 🙂

Jag har även testat alumininumfri deodorant i några månader nu, och det har gått sådär. Urtekrams Aloe-deo tyckte jag var klibbig och obehaglig, så den använder jag helst inte mer. Aloe-deon från SASCO däremot är jättebra, luktar gott och torkar snabbt och klibbar inte. Däremot så luktar man ju lite svett efter ett tag. Det tar ju längre än om man inte har deo alls, men ska man iväg på nåt och verkligen för allt i världen INTE vill riskera att lukta svett så ja, då får man väl använda nån giftig deo då. (Alltså med aluminium i). Jag antar att det är därför som de här deosarna bara heter ”deodorant”. De andra (med aluminium och andra gifter i) heter även ”antiperspirant”. Och det gör de ju med all rätta faktiskt.

Jag får väl testa vidare. Här finns några andra som rekommenderas och som jag inte provat än t ex! Eller så köper jag en kristall-deodorant, min sambo hade en sån förut som jag brukade låna. En sten liksom! Hur bra som helst! Inget gift och inget kladd.

Men ändå. Att det ska vara så svårt!! Vi har LÄRT oss att tandkräm ska ha fluor i, och har man deo ska man inte lukta svett även om man har svettats i flera timmar osv.. rent logiskt kan jag tycka att det är väl bara att skita i det. Strunt i vad andra tycker. Men jag tycker det är lite jobbigt.. det är svårt att lära om helt enkelt. Jag trodde inte det skulle vara så svårt! Känner mig lite chockad över det faktiskt. Jag trodde att jag skulle kunna byta tandkräm och deo till nåt giftfritt bara sådär. Det låter ju ganska lätt. Det är det inte.

Annonser

2 svar till “Giftfri deo och lite tankar om att ändra inlärda beteenden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s