Om den här bloggen

bildHej!
Jag heter Ida. Jag och min sambo bor i ett rött trähus i det gamla bruksområdet i Åryd utanför Växjö. Att kunna hyra sin bostad av ett kommunalt bostadsbolag, och dessutom bo på landet i ett hus från 1850-talet, det är nästan för bra för att vara sant. Men det är sant. Och vi bor grannar med några av våra bästa vänner dessutom! 🙂

På den här bloggen delar jag med mig av mina egna och andras tankar i både stort och smått. Man kan göra mycket mer än vad man tror för att verka för en omställning till en hållbar värld, tillsammans där man bor och lever.

Den här bloggen är tänkt som inspiration, till att väcka tankar om vilket samhälle vi vill ha. Det är vi som skapar det tillsammans. Det behövs gemensamma lösningar, man kan inte göra allt själv. Men jag tror att mycket ändå börjar i våra kök, trädgårdar, på arbetsplatser och lekplatser, och att vi alla faktiskt kan påverka och göra mer i vår vardag än vad vi kanske tror.

Här i Åryd har det bland annat lett till att vi i byn startat ett kooperativ tillsammans för att ta över vår lanthandel och driva den vidare på ett hållbart sätt. Jag är ordförande i föreningen, mer info hittar du på www.kooperativaaryd.se.

När jag inte jobbar med mitt betalda jobb eller ideellt med kooperativet så brukar jag vara ute och rida, sjunga med mina vänner i en a-cappella-grupp, spela piano med min lilla pianoelev eller kanske gå på bio. Helst på en gammal fin biograf ute på landet någonstans med underbara gubbar och gummor som bjuder på bygdegårdskaffe efter filmen!

/Ida

Annonser

5 svar till “Om den här bloggen

 1. Hej Ida

  Jag heter Fredrik Rosendahl och är ny som kvalitets- och miljöansvarig på Vidingehem. Jag tycker mycket om din blogg, och vill prata mer med dig om Vidingehems miljöarbete.
  Hör av dig!

 2. Hej!

  Inspirerande blogg! Tack! Den ska jag följa i fortsättningen!

 3. hejhej..kul att läsa. vi funderar på att flytta till Åryd och det låter som om det är ett ”levande” ställe.
  hälsning Aline

Kommentarer inaktiverade.